I Sverige så har vi alltid varit duktiga på design, kanske främst inom industri design, men också när det gäller design av möbler och porslin. Sigvard Bernadotte var en av de som designade föremål som verkligen var användbara i hemmet bland annat konservöppnaren Röda Clara. Möbeldesignern Yngve Ekström har formgett stolen Lamino som blev vald till århundradets svenska möbel 1999, och vi imponeras fortfarande av den designen.

A&E Design har under åren vunnit massor av design priser och för den som inte vet så har de designat den diskborste som vi vanligtvis har i vår Svenska kök idag, något annat som de har formgett är de kö-nummersystem med pappersremsa som finns på till exempel apoteken.

A&E Diskborstar

Andra som är duktiga på design är Maria Benktzon, inom mindustri design, Karin Björquist, inom keramik, Jonas Bohlin, möbel design, Katja Geiger inom kläder, Elsa Gullberg inom textil, Stig Lindberg inom keramik och industri och och Ulrica Hydman-Vallien inom glas och textil för att nämna några. Lista skulle bli allt för lång om vi skulle skriva alla.

Vad man kan säga är att vi Svenskar är duktiga på design, och det dyker ständigt upp nya och duktiga designers, nu har det dykt upp ytterligare ett företag som kommer med roliga och nya formgivna produkter. Företaget heter Starling & Grobba och de lanserade alldeles nyligt sin webbshop: www.norrform.com. Det första som lanseras är en spermieformad äggkopp, gjuten i silikon, en liten rolig produkt som självklart kan locka till skratt vid frukostbordet när du har gäster.