Har ni någon gång funderat på hur offentliga rum inreds? Tänk på det nästa gång ni går på biblioteket eller ett resecentrum, tanken kan vara att det ska vara stilrent och snyggt men också hållbart. På kontor och där människor ska sitta och jobba så tänks det oftast på ergonomi och trivsel. En bra kontorsstol är A & O på ett kontor. Är man i behov av höj- och sänkbart bord. Ja, det finns massor av att tänka på när man ska inreda offentliga lokaler som kontor och mötesplatser. Ett kontor är ju mer än kontorsmöbler, det behövs gardiner, tavlor och annat som gör det trivsamt att vistas på kontoret.

kontorsstolKontorsstol

Ergonomiskt sett så är stolen det som känns viktigast eftersom man kanske sitter rätt så mycket och kroppen behöver en behaglig sittställning när man jobbar. Och eftersom vi är alla olika och har olika behov är det viktigt att stolen kan ställas in efter just dina behov.

Skrivbord

Om du är i behov av ett höj- och sänkbart bord så kolla om det inte går att köpa in ett sådant. Det är viktigt att du får rätt arbetsställning just för dig. Jobbar du i ett kontorslandskap kan det vara svårt att anpassa skrivborden utan alla kanske får sitta vid samma typ av skrivbord.

Belysning

Viktigt att man har bra belysning på sitt kontor, så när hösten kommer och det blir mörkare ute får en behaglig belysning och du inte blir trött i ögonen utav för dunkel belysning.

Allmän inredning

Det som finns runt omkring som till exempel tavlor, gardiner och annat som tillför kontoret sin själ är också viktigt så att man trivs på sin arbetsplats. Det behöver inte vara någon Rembrandt som hänger på väggen utan kanske en en fin fototavla på någon solnedgång eller annat som gör att man känner trivsel.