Det är spännande när det kommer nya innovationer för inredning och design. Något nytt som vi inte sett tidigare. Möbler och inredningsdetaljer utvecklas hela tiden och det kanske inte händer så mycket när det kommer till att designa en ny soffa.

Företaget Parans har verkligen kommit med en innovation som man för ett par år sedan inte trodde var möjligt, att ta till vara på ljusstyrkan från solen. Genom en förträfflig lösning så leds solljuset ner till de rum som försetts med denna lösning. När solen inte lyser så tänds den normala elektriska belysningen och lyser upp rummen.

Det speciella med denna sortens belysning är att man får solljus in i sina lokaler och rum, du kan läsa de senaste nyheterna från Parans och vad som hänt sedan starten 2002 och hur utvecklingen ser ut för denna smarta lösning. Allt fler investerar i denna lösning och senaste var det företaget Nike att installera den senaste versionen av Parans i sina kontorslokaler.

Det fungera lika bra att installera i ett vanligt bostadshus och vi tror att detta kommer att bli allt vanligare då detta medför mindre användning av vanlig el och du får ett naturligt solljus inomhus. Vi blir allt mer medvetna om vår miljö när det kommer till konsumtion av varor och produkter och detta är verkligen ett smart sätt att kunna använda sig av solen för att få  belysning i sitt hem.