I hemmet inreder vi utefter tycke och smak, men precis som med klädsel och accessoarer så väljer vi också våra inredningsdetaljer utefter vad som är inne just nu, vad som är modernt. Vad är det då som är signifikant för modern inredning just nu?

Vad som är modernt förändras givetvis hela tiden, inte bara när det handlar om inredning, andra annorlunda områden förändras likaså och konstigt vore det väl annars, vi lever i en värld med många kreativa människor som har möjlighet att släppa lös sina estetiska och kreativa tankar. Vad är det då som kännetecknar exempelvis moderna möbler?

Enkelhet

Moderna möbler är kända för att inte ha en massa krusiduller med utsmyckningar och liknande. Ofta är de i raka linjer och en- eller tvåfärgade.

Kvalitet

Kvaliteten är viktig eftersom man vill ha en lång livslängd. Kvalitet kopplas ihop med funktionalitet då möbelns funktion samtidigt skall vara intakt under hela livslängden.

Funktion

Funktionen kan innefatta många saker. Bland annat kan det vara de tekniska funktionerna. Är det en massagefåtölj? Är det kanske ett allt-i-ett-skrivbord som har inbyggda högtalare, eller är det en bäddsoffa eller annan möbel som går att fälla ihop och spara plats genom, när den inte används. Som sagt ihopkopplat med kvaliteten, för har man en utfällbar fåtölj så ska inte det man vilar fötterna på vara trasigt efter något års användning – exempelvis.