ModerntDesign finns i en rad olika former som till exempel möbeldesign och konstdesign med mera. Nuförtiden är det som bekant väldigt populärt med modern design, vilket inte är så konstigt då detta både är snyggt och trendigt.

En av de absolut mest populära formerna av modern design är möbeldesign i olika former. Mycket av modern möbeldesign handlar om raka, stilrena och linjära former av olika slag till skillnad från till exempel antika möbler vilka ofta är mer runda till formen och eventuellt även med en del utsmyckningar i ändar och liknande. Vad gäller färger så är de dominerande färgerna inom modern möbeldesign i huvudsak svart och vitt, även om andra färger också förkommer. Möbler i andra material än trä är också vanligt inom modern möbeldesign som till exempel plast eller glas och då i form av glasbord eller liknande.

Modern konstdesign finns det många exempel på och är också något som är väldigt populärt. När man tänker på konst så tänker man nog först och främst på tavlor, men faktum är att modern konstdesign kan se ut lite hur som helst i form av till exempel skulpturer, annat hantverk och liknande.

Nära konstdesign ligger hantverksdesign av olika slag och precis som inom modern konstdesign kan också modern hantverksdesign se ut på många olika sätt. Exempelvis så kan man idag göra till exempel smycken och prydnadssaker utav i princip vad som helst. Egentligen är det bara fantasin som sätter gränser.

Nuförtiden har även design letat sig in på kyrkogården. Idag är det faktiskt fullt möjligt att designa sin egen gravsten, jo så är det faktiskt, även om det kanske låter lite konstigt. Numera finns det möjlighet att exempelvis ha ett vackert tryck på sin gravsten, som exempelvis ett naturmotiv eller liknande och dessutom i färg.