3479936-balkong

Att inreda en balkong kan vara något av en utmaning, man har sällan mycket utrymme att arbeta med och man måste även tänka på att inredningen ska klara sig från väder och vind.

Har man turen att ha en inglasad balkong är man naturligtvis skyddad från regn, snö och vind, och kan välja lite mer fritt vad man har där ute, för alla andra kräver det ofta lite mer eftertanke. Till att börja med vill man ju ha saker som inte blir direkt skadade av nederbörd. Och när man väl tar ut saker som en duk till bordet eller något liknande lätt, måste man se till att ha något tungt ovanpå eller ta med sig dem tillbaka in när man lämnar altan.

Med en inglasad balkong kan man ofta välja ganska fritt vilka typer av möbler man ställer ut dit, med en icke inglasad balkong bör man hålla sig till utemöbler av en typ eller annan, och använder man dynor måste man självfallet se till att inte ha dem liggande ute hela tiden heller.

9530205-red-tomatoes-in-a-gardenFör att pryda balkongen är det många som väljer att sätta in en blomlåda och odla ett eller annat i den. Något som länge varit populärt att odla hemma är tomater, mycket på grund av att tomatfrön gror ganska fort och dessutom håller länge. Frön kan man beställa från trädgårdsbutiker som Gardenhome.

Vill man ha tips om hur man bäst odlar växter och grönsaker på balkongen kan man läsa denna artikel från DN, och tips specifikt om att odla tomater på balkongen finns på att hitta på odla.nu.

Söker man istället bara mer inspiration om hur man kan vidare inreda sin balkong visst det en trevligt mängd bilder att hitta på just detta ämne på sidan styleroom.se.