När man inreder ett hem så finns det många saker man behöver tänka på. Färger och stilar ska matcha och alla som bor i hemmet måste trivas med det. Att till det då lägga ekologisk hållbarhet som en faktor i valet kanske låter jobbigt, men det kan vara precis tvärt om. 

Miljövänligt

Braskamin

I Sverige har vi en extremt bra källa till förnyelsebar energi, vår skog. Detta blir extra sant när man tar in det faktum att stora mängder av de spillprodukter som skapas i sågverk kan återanvändas för att värma upp våra hus genom pellets och briketter.  Om man väljer att göra detta genom en braskamin så får man dessutom en vacker inredningsdetalj som alla tycker om.

Kaminen har dessutom den stora fördelen att den värmer effektivt utan att huset behöver använda vattenburen värme. Perfekt för hushåll som vill ha ett miljövänligt komplement till direktverkande el.

Oavsett om man är intresserad av en pelletskamin eller vedeldad variant så finns det många alternativ på Varmahembutikerna.se.

Välj långlivade möbler

Att välja möbler som håller länge är något som både känns och ser bättre ut samt blir bättre för miljön. De flesta möbeltillverkarna siktar tyvärr inte in sig på långlivade produkter idag, så det kan bli lite extra sökande.

Det första man kan se över är att produkten har högkvalitativa material som till exempel solitt trä och äkta, högkvalitativt skin. Självklart kan även tygvarianter användas, även om livslängden då normalt sett inte blir riktigt lika lång.