Belysning i hemmet

Visst är möbler viktiga i våra hem men utan belysning så vore det väldigt mörkt. Inred med belysning så får du ett upplyst och trevligt hem. Tänk dig för vilken typ av armaturer du använder dig av och hur mycket eller lite belysning vissa rum behöver.

Man räknar med att ett normal stort rum kan behöva upp till 7-8 ljuspunkter för att det ska bli bra. Så klart så ser det olika ut för alla och mycket beror på vilken typ av belysning man använder sig av. Allmänbelysningen är något som man kan börja med. Det är den belysning som man monterar för att få ett allmänt och bra ljus i rummet. Det kan vara en plafond i taket som lyser upp rummet då man ska städa eller vid andra sammanhang.

Det gäller att hitta den belysning som passar in i ditt hem och den övriga inredningen. Fördelen om man väljer att använda sig av golv- och bordslampor är att man kan byta ut dessa efter hur man vill ha det. Till vissa lampor så kan man skifta skärm och få ett helt annat uttryck i rummet. Se till att du köper hem de lampor och armaturer som du tycker om och som passar in i ditt hem. Under julen så kommer det förmodligen upp mycket annan typ av belysning och efter detta så kan du med fördel ändra på din belysning i hemmet och skapa något nytt med nya armaturer.