Nu är hösten här och precis som med sitt klädmode brukar man gärna vilja förnya lite detaljer i sitt hem. Tips på riktigt fina inredningsdetaljer hittar du här.

När det börjar mörkna ute vill man gärna få till mysfaktorn inne. Ändra gärna dina sommargardiner mot några som innehåller lite mörkare toner såsom orange eller grön. Att byta ut fodralen på sina prydnadskuddar är också det ett bra tips som gör att ditt vardagsrum får ett lyft. Försök tänka på helheten i rummet så färgerna stämmer bra med varandra. Kanske du kan plocka upp någon färg från gardinerna i kuddarna. Addera gärna en filt som passar in i det valda temat. Tänk på att det inte ska bli för mycket av någon färg. Kombinera färgstarka mönster på en kudde med en neutral bredvid.

Att byta ut dekorationen på vardagsrumsbordet är också rätt enkelt utan att det behöver kosta så mycket. Välj en mysig ljuslykta i exempelvis guld eller något rustikt material. Sätt gärna dit en vas med blommor. Tänk på att mixa materialen och formerna på ljuslyktan och vasen. På så sätt blir det inte tjatigt och formerna kommer göra sig fina mot varandra. Exempelvis kan du välja en rund vas som är något högre än ljuslyktan, medan ljuslyktan kanske är kantig och lite lägre. Att leka med variationerna på detta sätt brukar göra magi för känslan. Det finns också fina brickor du kan ställa vasen och och ljuslyktorna på för att få en helhet på bordet. Det behöver inte vara svårare än att gå ut i naturen och klippa av några kvistar som du kan sätta i vasen. Enkelt och naturligt.

Tänk även på ljuskällorna i rummet. Kanske kan du byta ut någon lampskärm på en bordslampa till ett mörkare tyg som ger ett varmt sken?

Vid matplatsen kanske du kan lägga till ett par mysiga dynor eller plädar på stolarna för att skapa en mer ombonad känsla. Samtidigt blir det också mycket skönare att sitta där.

Att äntligen få tända ljus är något som många ser fram emot och varför inte göra lite egna ljuslyktor för en mer personlig känsla? Exempelvis kan man göra lyktor av glasburkar eller genom att limma på ett metallstativ på ett snyggt kaffefat som man köpt på second hand.