väggmålning_wallart_art_muralAtt pryda väggen med en stor tavla, är relativt vanligt. Liksom att placera fotografier och mindre tavlor i serie, för att bygga upp något intressant i blickfånget och hyllor i form av bokhylla och lösa hyllplan på väggen. Men varför inte göra något lite mer originellt med den nakna väggen och måla en mural.

Mural är det samma som väggmålning och syftar till en fast målning som sitter permanent på plats. Det kanske låter svårt, men faktum är att det inte alls behöver vara så svårt. Det första steget är att fräscha upp rummet och att se till att ytan som ska få väggmålningen, är hel och ser bra ut.

Vill man ta den enkla vägen, kan man ta sin utvalda bild och en projektor och lysa bilden mot väggen. Då är det bara att följa linjerna och rita ytterkanterna med en blyerts och sedan bara fylla i med färg. Tänker du däremot göra en frihandsmålning, är en bra skiss grunden för att lyckas. Man kan använda sig utav rutat papper och sedan överföra systemet till väggen, så att det blir enklare att få skissen korrekt på väggen.

För den som vill ta den absolut enklaste vägen och slippa måla helt och hållet, då kan man köpa en väggstickers och sätta upp. Sådana kan du hitta med texter eller bilder och de som är mixade. Enkelt och riktigt snyggt.