Utomhus är nu vinter och kvicksilvret kryper allt längre ned på den blå sidan av termometern. Det innebär även att myssäsongen är i fullgång. Här ska vi ge våra bästa tips på vintermys.

Vintermys

Braskamin

Konungen eller drottningen om man så vill, av mys måste utan något som helst tvivel vara braskaminen. Förr om åren var braskaminen något som bara användes som en värmekälla till rummet och huset den befann sig i. De var inte speciellt effektiva och inte heller miljövänliga för den delen. Många är idag till och med inte längre godkända av den anledningen.

Braskaminens funktion och utseende har förändrats ordentligt. Vi skrev ju inledningsvis att det är något av det som skapar mest mysstämning till exempel. Men tack vare dess nya moderna utseende och förstås även den sköna värmekällan, så har den blivit såväl en inredningsdetalj som den blir en samlingsplats för familj och vänner.

För mer information om braskaminer, besök www.varmahembutikerna.se. Där kan du även se bilder och annat matnyttigt.

Ljus i massor

Ett annat vintermystips är också en annan klassiker. Ljus i massor. Värmeljus, blockljus och så vidare. I princip kan man säga att ju fler ljus desto bättre. Det blir en härligt mysig stämning med många olika ljuskällor runtom i huset eller lägenheten. Vill man ha det med lite extra vintertema så har vi hittat en härligt tips på ljuslyktor som är klädda med kottar. Kottarna är färgade i en lite violfärgad ton och anrättningen sitter fast med en bit snöre och ett vitt spetsband runtom lyktan som är sprayad med vit kristallfärg.

Varma drycker

Man behöver inte bara värma sig från utsidan, det finns mycket gott som kan värma inifrån också. Vi börjar med varm choklad: blanda 2 tsk kakao med 1 tsk socker, häll på 1 dl kokande vatten och rör om tills allt har löst sig. Tillsätt 2 dl lättmjölk, rör om och värm i mikron så har man en fantastisk dryck.

Moccakaffe är också ett hett tips, allt man behöver är 1 tsk snabbkaffe, 1 tsk kakao och 1 tsk socker, sen häller man bara på 3 dl kokande vatten och rör om. Gillar man normalt sett lite mjölk i sitt kaffe går det bra att hälla i en skvätt här också.

En sista klassiker är naturligtvis glögg, det finns ju många olika sorter man kan köpa på affären, men vill man vara lite kreativ finns det även recept för hemmagjorda glöggsorter man kan testa. Titta in på ICAs sida om varma drycker för ett och annat tips

Varma plädar

Ett sista tips blir en lika stor klassiker som de övriga. Varma plädar i matchande färger att lägga i soffor och fåtöljer är en lika stor mysfaktor som det är skönt att ha när du sitter vid tv:n med tjutande snöstorm utanför fönstret.