Nu har vintern äntligen givit upp och lämnat plats åt våren med dess härliga, långa och ljusa dagar. Tyvärr avslöjar den efterlängtade solen också exakt hur mycket städningen av hemmet har försummats under den mörka årstiden. En riktigt grundlig vårstädning löser dock det problemet.

Göteborgsposten har förutsett problemet och sammanställt en lista med de bästa tipsen inför vårstädningen. Tänk på att arbeta metodiskt uppifrån och ned för att undvika onödigt dubbelarbete. Tvätta gardiner och torka av persiennerna men undvika att putsa fönstren när solen ligger på för då blir de lätt randiga. Piska och vädra mattor och andra textilier. Passa även på att göra en ordentlig rengöring av kök och badrum när du ändå är i farten.

Ett annat stensäkert tips är ju såklart att låta någon annan göra det, inte alltför roliga, arbetet åt en. Att hyra in en städfirma kan vara ett bra alternativ om man inte är en av dem som tycker att det är kul att städa. Här hittar du ett företag som erbjuder sig att ta hand om vårstädningen hemma hos dig . De sköter allt medan du går ut, njuter av den härliga vårsolen och inte behöver ägna en tanke åt sortering, organisering eller städning.

Väljer man ändå att städa själv kan man göra uppgiften bra mycket roligare än vad man kanske tror. Kanske kan du bjuda in en vän som hjälper dig samtidigt som ni umgås. Alternativt sätter du på riktigt bra musik på allra högsta volym och gör städningen till en fest. Se också till att du har något riktigt roligt, gott eller fint att belöna dig själv med när allt är klart. Det i kombination med belöningen i form av ett skinande rent hem kan få vem som helst att vilja ta tag i storstädningen.