sh_home_heating_warmAtt kunna välja hur pass varmt man vill ha det i ett hem, är en trivselfråga. Fryser du lätt, kanske du till och med vill kunna ha lite värme igång även under sommaren, medans om du är en varm person, vill kunna sänka värmen, trots att det är vinter.

Det här med uppvärmningen är framförallt en kostnadsfråga som  du måste räkna över redan innan du bestämmer dig för ett alternativ. Jämför och räkna på lite olika alternativ, för att se vad plånboken klarar av.

De traditionella uppvärmningssystemen är olja, el och ved uppvärmning. Idag är oljepriserna riktigt höga och kan liksom eluppvärmningen, bli en kostsam fråga. Det är vanligt att man idag konverterar om sitt uppvärmningssystem från dessa. Pellets har länge varit en ledande och effektiv lösning, där man med enkla medel har kunnat byta ut eller tillsätta små delar för att få ett fungerande uppvärmningssystem.

En annan vanlig uppvärmningsform har varit värmepumpar utav olika slag och då oftast luftvärmepumpar, som med hjälp av ett uteaggregat, värmer upp luft som sedan blåses ut inne, där man placerat inneaggregatet.

Många som bygger nytt och renoverar, väljer att byta ut sina värmesystem. Ett bra alternativ som kan användas på det vattenburna uppvärmningssystemet, är golvvärme. Här byts elementen ut och med hjälp utav en shunt, skickas värmen ut i slingor som ligger under under golvet. Slingorna kan gjutas in eller läggas i golvskivor med spår. Genom att göra detta får du en jämn uppvärmning och ett skönt golv att gå på.