Om du vill skapa ett trivsamt och mysigt hem men inte riktigt känner att du får till det där lilla extra så kan det vara värt att titta på lita vägledning och inspiration. Trenden i många svenska hem är det jordnära och lantliga. Stilar som shabby chic och vitt/grått med äldre lantliga prägel är omåttligt populära. Det är enkelt att skapa fasader men svårare att få till detaljer. Det är ofta det detaljerade som skapar det designmässigt tjusiga, varma och mysiga i ditt hem.

Kuddar, plädar och levande ljus

Varma och mysiga kuddar som kontrasterar till en vit eller grå soffa är en nyckelkomponent till att göra ditt vardagsrum trevligare. Oavsett om det är kallt eller mildare så bör du börja titta efter dina favoritkuddar som skall pryda soffan i vardagsrummet. Till kuddarna kan du komplettera med en skön pläd eller filt i en angränsande färg till kuddarna. Är det vinter är det aldrig fel att dekorera med levande ljus vid soffbord och fönsterkarmar för att höja mysfaktorn. Var inte rädd att sticka ut – pröva gärna orange färg och närma dig orienten!

Vita och gråa färger

Vitt och grått är färgtemat som många baserar sin heminredning på i de svenska hemmen. Till detta kan det vara upplyftande att dekorera med trädinslag när det gäller detaljer som kistor, dörrhandtag eller knoppar. Det ger ett lantligare men samtidigt friskare inslag som ger ditt hem ett fantastiskt naturnära utseende. Även större möbler som skåp och bord kan vara intressanta att återge som träobjekt. Du behöver inte alltid köpa nytt, försök i stället att vara snillrik och omskapa redan befintliga möbler.

Det romantiska är aldrig fel

Att våga blomma ut och visa det romantiska är aldrig ett dålig val. Det romantiska tar aldrig slut så varför inte låt kärleken flöda i ditt vardags- eller sovrum? Titta på kuddar och täcken med vackra blommönster i rött och vitt. Pastellfärgat är också mitt i prick. Dekorera med ljusstakar och prydnadsaskar och använd hjärtat för att liva upp stämningen.