Inredning är ett stort intresse hos många och det finns ett nästintill oändligt antal inredningsstilar. Vad som passar bäst i just ditt hem beror på dina preferenser och din bostad. Det finns dock vissa smarta inredningstips som alla kan ha nytta av, oavsett stil. Här kan du ta del av några av de bästa tipsen som garanterat kommer att lyfta din inredning till en ny nivå.

Inred med belysningen

Belysningen är A och O i hemmet. Utan bra ljussättning spelar det ingen roll hur genomtänkt stil och snygga möbler du har. Generellt sätt krävs det tre sorters belysning för att hemmet ska vara funktionellt och hemtrevligt. Dessa är allmänbelysning, stämningsbelysning och funktionsbelysning. Allmänbelysningen är oftast taklampan och sprider ljus över hela rummet. Stämningsbelysning är mindre lampor som ger en hemtrevlig känsla. Funktionsbelysning krävs för att kunna utföra precisionsarbete, exempelvis skära grönsaker.

Hellre för lite än för mycket

Uttrycket ”less is more” används ofta i samband med inredning. I princip innebär det att du bör inreda med några få utvalda saker istället för massor med olika prylar. För mycket saker ger ett rörigt intryck och det blir svårt att hålla ordning. Investera istället i några fina föremål som ger ett harmoniskt hem. Hos lavanille.com hittar du massor med fina inredningsföremål och möbler. Välj ut några som passar just din inredningsstil.