Barnrummet är ett annorlunda rum på många sätt och vis. Här behöver man inte försöka hålla sig någon egentlig stil, utan kan välja fritt bland en mängd olika detaljer som känns passande för just barn. Det betyder dock inte att inredningen av barnrummet blir mycket enklare. Även detta rum kan komma med en del utmaningar.

Barnvänlig belysning

Belysningen i barnrummet tåls att tänka lite extra på. Till att börja med måste belysningen vara funktionell för alla möjliga slags lekar och aktiviteter. Men samtidigt får den inte utgöra något problem eller fara för barnet. Detta betyder att inte välja lampor som lätt kan vältas av misstag eller bli som blir så pass varm att barnet riskerar att bränna sig på den. Titta gärna runt på lite mer lekfull belysning för att skapa en mer unik inredning. Var noga med att barnet kan tända och släcka belysningen utan hjälp från föräldrar.

Passande möbler

Möblemanget i barnrummet måste ta storleken i åtanke mer än något annat rum i hemmet. Storleken på möblerna måste anpassas så att barnet kan använda dem bekvämt, och det gäller allt från sängen till bord, stolar och bokhyllor. Som barnet växter kommer det bli dags att byta ut både det ena och det andra med större varianter. Ända upp till att de kan använda möbler i vanlig storlek utan svårigheter.

Satsa på tålig inredning

När barn leker är det inte alltid så medveten om sin omgivning. Detta kan leda till att saker och ting puttas omkull eller upplever liknande behandling. Att välja tålig inredning är därför rekommenderat i största möjliga utsträckning. Och då handlar det inte bara om saker som klarar av ett fall utan att gå sönder, utan även saker som är lätt att rengöra och inte fläckas så lätt.