Det kommer ny spännande design med jämna mellanrum, och att hålla koll på allt som kommer är i princip omöjligt. Vissa produkter är mer spännande och intressanta än andra och det vill vi presentera på denna sida.

gravstenAtt utveckla och designa en ny sorts gravsten har företaget Vitastenar.se lyckats med. Med ett material av stenkomposit (DuPont™Corian®) så utmanar dom den traditionella gravstenen. Under hög värme kan stenen formas och böjas på vilket sätt som helst. Gravstenen går att få i olika färger och man kan till och med trycka 4-färg på den. Eftersom den behandlas med lack efter så håller färgerna och bleks inte.

Gravstenen är lättskött och håller under många många år, den är lätt att hantera vilket gör att skaderisken minskar på kyrkogårdarna runt om i vårt land. Skulle stenen på något vis skadas så är det enkelt att åtgärda då den kan slipas till och nytt tryck överförs på stenen.

Företaget har ett samarbete med Fonus och ett antal begravningsbyråer anslutna till Momento AB som återförsäljare för Vitastenar.

Att välja gravsten är inte enkelt om inte den avlidne haft speciella önskemål. Så därför kan den som så önskar gå in på till exempel Fonus och använda sig av deras Vita Arkiv där man kan skriva ner sina önskemål hur man vill att sin begravning ska vara.