Om du vill göra en insats för miljön samtidigt som du sparar pengar vid nästa städning är det bara att se dig om vad som finns i matväg hemma. Varför använda starka kemikalier när allt du behöver för att klara städningen kanske redan finns inom räckhåll?

städprodukter

Nedan presenterar vi ett antal matprodukter som fungerar utmärkt som ersättning till dyra rengöringsprodukter när du vill rengöra möbler och textilierna där hemma.

  1. Ägg – Om du behöver du återställa en fläckig matta eller ett slitet trägolv kan du hälla en äggula i ljummet vatten att polera med. Torka sedan av med fuktig trasa.
  2. Kaffe – Kaffesumpen kan användas till gödsling för dina krukväxter, sumpen ger näring och stimulerar mikroorganismer i jorden.
  3. Ättika – Ättika är ett utmärkt medel mot en ingrodd spishäll, häll på rikligt och strö sedan på med bakpulver. Låt det fräsa ett tag innan du torkar av med trasa. Ättika är mycket användbart och kan även användas som sköljmedel när du tvättar, perfekt för att få bort gammal och unken lukt.
  4. Citron – Kör i en halv citron i mikron i en liten skål med vatten på full effekt i en minut så ska du se att de ingrodda resterna försvinner i ett nafs när du torkar rent, den friska doften får du med på köpet.
  5. Socker – Fastbrända såser eller ris som fastnat i kastrullen lösas upp med hjälp utav några sockerbitar. Häll lite vatten i botten och skrubba med en sockerbit åt gången på de brända områdena.

Anlita miljövänlig städning

Om du skulle vilja få ordentlig ordning på hemmet så kan städhjälp vara ett alternativ. Om du har behov av professionell städhjälp och dessutom värnar om miljön kan du anlita miljövänlig hemstädning i Stockholm och de flesta andra storstäderna. Numera kan du tack vare avdrag för hushållsnära tjänster (RUT) också anlita städhjälp till överkomliga priser.

Om du vill veta mer om briljanta matvaror som kan användas som städning i hemmet kan du läsa mer här. Gör miljön en tjänst och se till att städa klimatsmart du också.