Att flytta brukar vara en stressig tid för alla. Det blir lätt rörigt i huvudet när man ska packa ner alla saker i ett hem och packa upp det i ett annat. 

Släng vid nedpackning, inte uppackning

När du väl har flyttat och ska börja med uppackningen, vill du inte börja rensningen. Nu ska det nya hemmet bara bli fint, och du är säkert redan less på att packa och bära. Försök att göra rensningen medan du packar ned. Ha alltid en extra kartong eller sopsäck nära till hands så du kan göra en flyttkartong och en slängkartong.

Lej bort flyttstädningen

Detta är speciellt bra om du ska flytta från en hyresrätt eller studentrum. Om du anlitar en firma som gör det åt dig, slipper du straffavgifter om hyresvärden skulle klaga. Och den bästa anledningen är förstås att du slipper krypa omkring på knä och torka av alla lister och putsa alla fönster.

Boka gärna in städningen efter du har bokat en besiktningstid. Då kan du vara säker på att det inte hinner samlas damm innan besiktningen är över. Var också säker på att firman är villig att ta på sig ansvaret för städningen och garanterar ett helstädat hem utefter de utstädningsspecifikationer som hyresvärden anger.

Packa en nödvändighetslåda

Ta en kartong och lägg ner alla saker du kommer att behöva de sista dagarna, när allt annat redan har flyttats till det nya huset. Här kan man lägga i ett tallrikset med kniv och gaffel, ett glas, tandborste, ombyten och hygienprodukter. På så sätt har du det du kommer att behöva innan flytten är slutförd och efter, eftersom det kan ta en stund innan man packat upp allt man behöver. Nödvändighetslådan är den sista som lämnar den gamla bostaden och den första som packas upp i ditt nya hem.