Genom att inreda rätt kan man lyfta hela hemmet till oanade höjder. Ett av de rum som har absolut störst betydelse för hela atmosfären i ett hem är vardagsrummet.

Det är även utan tvekan det rum som kanske ger de allra största möjligheterna när det kommer till inredning är. Här kommer några tips och råd på hur man kan inreda sitt vardagsrum på ett snyggt sätt.

Vardagsrum

Något som man kanske inte alltid tänker på när det kommer till inredning, är väggarnas betydelse. Faktum är att väggarnas färg och vad som finns på dessa har ganska stor inverkan på ett helt rum och framför allt då vardagsrummet som ofta är stort. Ett bra tips är därför att utgå från just väggarna när man inreder sitt vardagsrum. En fråga man också bör ställa sig är om man bör låta väggarna vara som de är eller måla om eller tapetsera om dem.

Tänk även på att ta hänsyn till hur taket ser ut när det blivit dags att inreda i vardagsrummet, är det högt till tak, är det snedtak eller finns det något annan faktor med taket som påverkar hur du kan inreda vardagsrummet.

En annan sak som är central vad gäller inredning i vardagsrummet är soffans position. Ett bra tips kan vara att placera soffan på ett sådant sätt att den välkomnar den som kommer in i rummet, det vill säga inte med ryggen mot.

Något som också är snyggt är att försöka skapa något av en helhet i vardagsrummet genom att låta soffa och andra möbler matcha varandra på ett eller annat sätt.

Även mattan är viktig i ett vardagsrum. Ett bra tips är att tänka över hur mattan ska fungera. Ska den vara det som fångar blicken, ska den fungera som en avgränsare mellan olika delar i rummet eller ska den vara diskret och knappt synas.