Många gånger så tänker vi inte på detta med ljus, vi blir påverkade av ljuset många gånger utan att vi reflekterar över det. Ofta så blir vi på betydligt bättre humör när solen skiner än när det är grått och trist, så visst är belysning en del av vår inredning.

Så inred med belysningen i åtanke, det ska inte bara vara funktionellt utan även ha en trivsam och behaglig inverkan på oss. Det finns mycket att välja bland när det kommer till belysning. Det kommer även nya idéer för belysning, som att ta till vara solljuset på ett finurligt sätt.

När det kommer till belysning i hemmet så kan man ha upp till 10 ljuskällor i ett rum utan att det känns för mycket. Ljus gör så att vi trivs i våra hem och visst den ska vara funktionell men den får vara mysig också och skapa stämning i våra hem

Mycket är beroende på vilket rum som ska belysas, allt är fråga om vilka behov som finns och vilken aktivitet som är i rummet. En bra allmän belysning är bra att ha i alla rum när man städar för att få bra överblick, ett vardagsrum så kanske man vill dämpa belysningen för att få en skön stämning.

Försöka att skapa ett så smart system för din belysning som bara går, gärna så att du kan sätta dimmer på mycket av dina lampor, detta skapar alltid en skön känsla att kunna ställa vilken styrka som skenet ska ge.