När nya vänner eller för den delen till exempel hantverkare skall besöka ditt hem för första gången behövs det oftast en vägbeskrivning, detta än idag i en värld med GPS. Hur gör man det då så enkelt som möjligt för människor att hitta hem till dig?

gammal dörr med husnummer

Hitta landmärken

Att hitta landmärken eller milstolpar som kan hjälpa till i sammanförandet av en vägbeskrivning kan göra det hela betydligt enklare för resenären. En stor butik eller annan lättigenkännlig byggnad kan man betydligt enklare och snabbare navigera efter än efter mindre vägskyltar.

Tänk igenom vägbeskrivningen

Att långt innan du skall använda den tänka igenom vägbeskrivningen förenklar enormt när du väl behöver berätta den. Författa enkla vägbeskrivningar från de vägar där det är störst chans att eventuella gäster kommer ifrån. Placera in landmärkena i beskrivningen om det tillför något. Om inte annat så kan de ge en bekräftelse till resenärerna att de är på rätt väg.

Gör ditt hus till ett landmärke

Med detta menar jag inte att du nödvändigtvis skall måla hela huset regnbågsfärgat, det finns dock en stor mängd andra saker man kan göra.

Se till att gatunumret på ditt hus är väl synligt, allt för många gånger kan de vara svåra att se från vägen.  Fasaddekor har tagit hela konceptet med väl synliga siffror steget längre och gjort det till ett designföremål. De tillverkar nämligen riktigt stora och stilrena husnummer gjorda i tålig och vacker akryl.  Detta gör ditt hur än mer individuellt och enkelt att hitta.

Bilder och street view

Att ge besökarna en bild på ditt hus och landmärken eller tipsa dom om street view funktionen på Google maps kan göra det hela mycket enklare. Då kan de gjort resan virituellt redan innan de sätter sig i bilen.

Möt de ankommande

Vet du med dig att det är extra svårt för människor som aldrig tidigare varit på platsen att navigera runt, kan det vara av stort värde att du själv tar dig tid att möta dina gäster. Använd dig här än en gång av ett landmärke och välj det som du avväger är lättast att hitta och som ligger i närheten av ditt hem. Därifrån kan du sedan enkelt lotsa dina gäster genom att de tar rygg på dig tills ni nått fram till slutpunkten.

Den lilla ansträngning som du behöver göra för att möta dina gäster är i sammanhanget minimalt, helst om det är så att de färdats långväga och möjligtvis både är trötta och hungriga. Det är då extra uppskattat och välkomnande att möta upp dina gäster på förhand och kanske har du till och med förberett med något ätbart när ni väl anländer hem till dig.

Vänner äter middag tillsammans