Få saker kan ha så stor inverkan på hur grönt man lever som hur stort boende man har. Varje kvadratmeter extra yta ens hem tar upp innebär ökade uppvärmningskostnader och med det ökad energiförbrukning.

lite för litet hus

Hur gör man då för att få ut så mycket som möjligt av sitt mindre boende utan att offra allt för mycket av sin levnadsstandard?

Smarta möbler

Att investera i smarta möbler som kan förminskas eller har flera funktioner är där man kan göra störst vinster. Ett högkvalitativt sängskåp kan spara dig många kvadratmeter utan att för den delen göra så att du behöver bädda om inför varje natt som med en bäddsoffa. Det ger dig dessutom en stor mängd tom golvyta som gör hela ditt hem betydligt mer öppet och luftigt.  Perfect match interior är en svensk tillverkare av denna sängtyp och levererar till privatpersoner även om deras huvudsakliga inriktning är hotell.

Förvaring

En av de största kategorierna inom ”smarta möbler” är de som involverar förvaring. Dessa brukar väldigt ofta vara bland de bästa valen man kan göra när man väljer möbler för ett minimalt boende. Få saker kan vara så problematiskt med att bo tight som att inte ha tillräckligt med förvaringsutrymme. Det finns många sätt att tänka på här där vissa är mer avancerade än andra. Här gäller det att hålla tungan rätt i mun när man balanserar mellan ekonomi, stil och praktikalitet.

Flytta ut det du inte använder

Det finns alltid aktiviteter eller prylar som vi inte gör eller använder lika ofta som vi först tänkt, dessa kan vara ett perfekt sätt att spara yta på. Om man till exempel inte är speciellt intresserad av film eller tv och inte ser på det mer än några gånger per år så kanske man kan skippa tv-bänken och istället fylla på med annan förvaring istället. Detta ger dig både mer förvaring och en bättre filmupplevelse då du väl ser på film. Visst det kan kännas lite dyrt att betala för en biobiljett varje gång du vill se på något men pengarna du sparar genom den mindre lägenheten och att inte behöva betala tv-avgift gör det mer än värt det.