Det är fantastiskt när man får komma igång med en efterlängtad renovering. Det kan vara ett rum som man länge gått och retat sig på som inte uppfyller de krav man har på ett hem. Köket är ett sådant projekt som man är tvungen att göra något åt då det inte alls fungerar som det ska idag.

Det kan ibland gå flera år efter inflyttning för att man ska få tummen ur och göra något åt det gamla köket. Det har varit annat som man prioriterat i renoveringsväg. Det är något som man måste göra, prioritera alltså. Om det är ett tak som inte håller måttet och läker in så är det mer nödvändigt än att få ett nytt kök.

Det kanske inte är så viktigt att tapetsera om sovrummen innan toaletterna blivit funktionella. Planering är A&O i det mesta och så när man ska börja renovera. Det gäller att saker görs i sin rätta ordning så att an inte hamnar i ett läge att riva upp det man gjort för att man glömt något viktigt.

Det är också viktigt att man väljer ett kakel som man är säker på att man kommer att tycka om efter ett par år. Det går ju inte att kakla om varje år för att man inte tycker att kaklet är tillräckligt snyggt. Det går betydligt enklare att tapetsera om eller måla i  annan kulör om det inte skulle falla en i smaken.