lampa_100540528

Belysningen i ett rum är ofta något som man inte tänker på så mycket men det gör faktiskt en väldigt stor skillnad. Alla olika rum tjänar olika syften så det är bara passande att belysningen i ett rum ska tjäna samma syfte. I texten nedan kan du läsa om några bra tips på belysning man kan använda i sitt hus för att lysa upp tillvaron lite grann.

Något som har en direkt påverkan på belysningen i ett rum men som de flesta inte tänker på, är fönster. Om du har ett rum med få fönster så kanske man får kompensera med att ha fler lampor i det rummet medans ett rum med mycket naturlig ljus i så kan man istället dra ned på belysningen.

För att få ljuset i ett rum att reflektera vad syftet med rummet är så får man försöka att mäta av vilken sorts belysning som passar i vilket rum. I till exempel en tvättstuga så kan man använda ett kallt ljus som skapar en frisk och fräsch känsla medans i ett vardagsrum så kanske man hellre vill ha ett varmt ljus som påminner om en brasa. Sedan kan det också vara en bra idé att installera en dimmer vilket låter dig själv bestämma vilken sorts känsla rummet ska ge ifrån sig.