När ett litet barn kommer in i hemmet förändras allt. Alla rutiner blir annorlunda och som person blir man aldrig densamma. Denna totala förändring påverkar även din inredning. 

När barn lär sig att gå kan de äntligen utforska hela hemmet. Sakerna som de stirrat på i flera månader går nu att nå. Deras balans är ännu inte den bästa och de har ännu inte lärt sig vad som är rätt eller fel så man måste skydda barnet från skadliga saker i hemmet. Det betyder att man måste göra om inredningen lite.

Täck över alla vassa hörn på låga bord och prydnader. Man kan göra egna stopp av skumgummi eller så kan man köpa gummihörn på barnbutiker.

Sedan måste man tänka över hur man för sig i hemmet, speciellt i köket. Vänd alla kastrullhandtag inåt så inget barn kan få tag i handtaget och riva ner heta kastruller över sig. Skaffa även en grind till eventuella trappor så barnet inte kan klättra upp eller ramla ner.

Köp lock som knäpps på över eluttag som är nära till marken. Man vill inte att ett barn är där och pillrar. Styr in alla prydnadssaker som barnet kan nå. Det gäller även dukar som hänger ner över kanterna. Fundera på att flytta undan golvlamporna till säkrare platser eller ta bort dem helt. Även om lamporna känns tunga och stabila så kan ett barn riva ner dem när de lägger till hela sin tyngd.